top of page

MARJAN DE MEIJER

COACH

Wat ging er aan vooraf

 

In 2008 is de basis gelegd voor mijn interesse in coaching. In dat jaar heb ik de opleiding Oplossingsgericht management en coaching gevolgd. Het oplossingsgericht coachen was mijn eerste kennismaking in het coach vak. Voor mij een bijzonder inspirerende manier van coachen door te kijken naar mogelijkheden i.p.v. onmogelijkheden. Vooruit kijken en zoeken naar de eigen kwaliteiten van de ander op een positieve en complimenterende manier. Met als motto; Ga uit van wat werkt en doe daar meer van!  

Een manier van denken en werken die nog steeds zeer bij mij past. Mede door deze opleiding heb ik mezelf de vraag gesteld: Hoe kan ik mijn talenten meer tot ontwikkeling brengen. Vanuit deze zoektocht heb ik in 2011 de opleiding gevolgd voor loopbaan/levenscoach bij de Balansgroep in Driebergen. Een opleiding die volledig tegemoet is gekomen aan mijn passies en talenten. Ik heb in 2013 dan ook de keuze gemaakt om als zelfstandig coach te gaan werken in combinatie met mijn baan als leidinggevende in de Jeugdzorg. 

In 2015 heb ik de verdiepende coach opleiding gevolgd;  Senior Practitioner/Counselor bij de Alba Academie. Dieper coachen op het persoonlijk vlak. Ook wel levens- of life coaching genoemd. Met deze mooie bagage kan ik een breed coachpakket aanbieden zowel op persoonlijk vlak als op loopbaangebied. Mijn coachwerkzaamheden heb ik tot april 2022 gecombineerd met een baan in loondienst als HRM adviseur bij de Dimencegroep.

Vanaf april 2022 ben ik volledig werkzaam als zelfstandig coach vanuit ons bedrijf en werk als ZZP-er een aantal dagdelen als Burn-out coach bij BoFit.. 

Als mens en coach ga ik uit van de benadering dat iedereen zijn eigen oplossingen bedenkt op basis van zijn sterke kanten en successen. In de loopbaancoaching gaan we samen op zoek naar de coachklant zijn kwaliteiten, ambities en dromen. In de Life coaching gaan we op zoek naar de belemmeringen, de pijnlijkheden en de terugkerende onbevredigende patronen waarbij we de verbinding zoeken in jezelf.

Beide coachtrajecten kunnen in elkaar overlopen, waarbij de vraag leidend is en het traject loopt zoals het loopt! Als coach help ik je in je zoektocht op een open, eerlijke en betrokken manier.

Burn-out coach bij BoFit burn-out begeleiding en stress-management.

BoFit | Burn-out specialist van Nederland

TMA gecertificeerd. TMA Methode : Wat is het, visie, instrumenten en toepassing in 2022

 

pasfoto 2022 (3).jpg

In de coaching help ik de coachee in zijn zoektocht naar zijn kwaliteiten, ambities en dromen

foto peter_edited.jpg

In de persoonlijke omgang hecht ik aan respectvolle communicatie en oprechtheid.

PETER BETTE

GEREGISTREERD TRAINER EN COACH

Na jarenlang op diverse plekken als manager en beleidsmedewerker binnen de zorg te hebben gewerkt heb ik mijn kennis en ervaring omgezet in het opzetten van een eigen training- en coaching bureau. Sinds 1 januari 2008 ben ik gestart als zelfstandige. Om het trainerschap en coachen goed vorm en inhoud te geven heb ik mijn post HBO opleiding als trainer/coach afgerond. Inmiddels heb ik een ruime ervaring opgedaan in het werken met teams en individuele cliënten.

In mijn werk ga ik doelgericht en resultaatgericht te werk. In de persoonlijke omgang hecht ik aan een wederzijds respectvolle communicatie en oprechtheid. In de praktijk is meerdere malen gebleken dat mijn openheid, empathie en geduld voor mensen een veilige leer- en werkomgeving schept. Juist door onbevangen een persoon tegemoet te treden en niet te oordelen, creëer ik een situatie waarin de ander zichzelf kan en mag zijn. Kortom een goede werksfeer en/ of leersituatie waarbinnen mensen zich op hun gemak voelen. Hierbij staat het leren, uitproberen en toepassen in de praktijk van alle dag centraal. Fouten bestaan niet, zij vormen aangrijppunten om te komen tot verbetering!

 

Werkzaam bij Kentalis als leidinggevende.

Samen sterk in communicatie | Kentalis

 

Als freelance trainer/docent werkzaam bij ICM Opleidingen en Trainingen.

 

Als freelance trainer/coach werkzaam voor Impuls organisatieadvies training & coaching.

http://www.impulsorganisatieadvies.nl

 

TESTIMONIALS

Marjans coaching heeft mij veel gebracht. Ik wilde met meer lichtvoetigheid en met meer vertrouwen in mijn werk staan. Dat is zeker gelukt. Dankzij de vragen en oefeningen van Marjan ontdekte ik mijn eigen belemmerende overtuigingen, en heb ik veel oude overtuigingen losgelaten en nieuwe -helpende - overtuigingen gevormd.

Juni 2021

"De gesprekken met Peter hebben mij goed geholpen bij beter beeld krijgen van waar ik vastliep  in mijn werkzaamheden.

Peter heeft me een aantal keren belangrijke inzichten gegeven door centrale thema’s uit mijn brei aan gedachten en ideeën te benoemen. Hij schuwt de lastige vragen niet en dat hielp me vooruit. Toen bleek dat er meer aan de hand was dan een vastgelopen loopbaan, heeft hij mij gemotiveerd om aanvullende hulp te accepteren. Ik waardeer het zeer dat hij toen als een goede schoenmaker bij zijn eigen leest is gebleven. Ik heb tijdens de gesprekken Peter leren kennen als een betrokken coach met een scherpe blik en een leuk gevoel voor humor. Ik zou hem zeker aanbevelen als loopbaancoach."

Oktober 2020

Ik kwam bij Marjan met de vraag hoe ik meer plezier in mijn werk kon krijgen. Stapsgewijs hielp Marjan me ontdekken hoe fijn werken er voor mij uitziet én hoe juist niet. Alles kwam aan bod: van valkuilen en talenten tot energievreters en dromen. 

Marjan neemt de tijd, is oprecht geïnteresseerd en stelt de juiste – soms kritische -- vragen. Wat ik fijn vind is dat er ruimte was om terug te kijken naar waar patronen vandaan komen, maar dat Marjans blik altijd vooruit gericht is. Marjan maakt snel de vertaalslag naar praktische tips en acties, waar ik direct mee aan de slag kan. Dat doet Marjan met een flinke dosis nuchterheid. Tijdens dit coachingstraject heb ik geleerd dat aan jezelf werken met de juiste coach vooral ook leuk kan zijn.

Maart 2022

"De gesprekken met Peter heb ik als zeer zinvol ervaren. Altijd plezierig; 

soms confronterend.

Peter heeft een innemende persoonlijkheid, waardoor ik me als coachklant direct op mijn gemak voelde en 

het daardoor eenvoudig was problematieken te bespreken.

De gesprekken hebben mij inzicht gegeven in waarom ik denk en handel zoals ik dat doe. Maar bovenal hoe ik dat denken en handelen

kan aanpassen en

veranderen".

Okt. 2021

bottom of page