top of page

COACHING

EN WAT NOG MEER?

Coaching is een leerproces dat mensen voorwaarts helpt in de vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één op één relatie. Binnen het coachingstraject wordt gewerkt met het stellen van doelen.


Doel van de coaching is het vergroten van;

 • De persoonlijke effectiviteit

 • Het zelfinzicht

 • Het plezier en inzet in het werk

 • Het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden

 • Het nemen van actie om deze doelen te bereiken.

       Voorbeelden van coaching vraagstukken

 • Meer balans vinden in werk en privé

 • Ondersteuning bij het vinden van een meer passende functie

 • Mijzelf voorbereiden op een nieuwe (leidinggevende ) functie

 • Ontwikkelen van leiderschap en management vaardigheden

 • Leren hoe collega’s beter aan te spreken, communicatievaardigheden, persoonlijke effectiviteit

 • Onderzoeken waar ik goed in ben

 • Mijn competenties en kwaliteiten versterken

 Coaching verandert iets aan de bron van ons functioneren; ons zelfbewustzijn. Het verandert iets aan de  manier waarop we onszelf zien en de omgeving waarin we functioneren. De eigen ontwikkeling staat hierbij centraal. Belangrijk hierin is het nemen van de eigen verantwoording van de coachee voor het leerproces. Het leerproces is persoonlijk en confronterend maar ook uitdagend en stimulerend.

 

Bette & de Meijer Coaching & Training bieden de volgende coachingsmogelijkheden aan:

Coaching voor organisaties en/of leidinggevende. 

Onderwerpen zijn de persoonlijke en/of bedrijfsmatige strategie en groei. Het coachen is gericht op het verbeteren van de prestaties van de organisatie of leidinggevende.

 

Teamcoaching.

Deze vorm van coaching is er op gericht het team te helpen betere prestaties te realiseren en zich als team beter te ontwikkelen. Belangrijk is het ontdekken van patronen, de interactie tussen de teamleden en hoe de onderlinge communicatie verloopt. Belemmeringen zullen worden besproken. Deze belemmeringen kunnen liggen op het vlak van gebrek aan vertrouwen in elkaar, vaste overtuigingen en standpunten. 

Verbetertraject.

In deze vorm van coaching wordt gewerkt aan verbeterdoelen binnen het werkveld. De werkgever en coachklant spreken samen de verbeterdoelen af waar de coachklant aan gaat werken. In gezamenlijkheid wordt gewerkt aan verbetering. Te denken valt aan verbeterdoelen op het gebied van communicatieve vaardigheden, invoelend vermogen en persoonlijke effectiviteit.   

Loopbaancoaching.

Als je een nieuwe richting op wilt in je loopbaan maar niet goed weet op welke manier je dat moet aanpakken dan kunnen we je helpen om daar meer zicht op te krijgen. Door te onderzoeken wie je bent, wat je wilt en wat je kunt, krijg je meer zicht op je mogelijkheden en interesses. Met deze nieuwe inzichten zal je een impuls in je loopbaan creëren en jezelf stimuleren om nieuwe of andere keuzes te maken. 

Personal coaching ofwel life coaching

Wil je je privéleven onder de loep nemen dan spreken we van levenscoaching ook wel lifecoaching genoemd. Je zit met vragen zoals; wie ben ik, wat wil ik, je voelt je ongelukkig, in disbalans en weet niet hoe hier uit te komen. In deze vorm van coaching gaan we op zoek naar wat je echt belangrijk vindt in het leven en zoeken we de verbinding met jezelf. Deze vorm van coaching is coaching op een dieper niveau.  

Wandelcoaching

Hou je van wandelen en wil je op een andere manier gecoacht worden dan kan

wandelcoaching een passende vorm van coaching zijn. Bij wandelcoaching worden elementen uit de natuur gebruikt om gedrag te spiegelen en te reflecteren. Je laat je verrassen door wat je al wandelend tegenkomt, waarbij de natuur wordt gebruikt als inspiratiebron. Het wandelen werkt ontspannen voor zowel het lichaam als de geest wat meehelpt in het verkrijgen van inzichten en gevoelsbelevingen.

LEES MEER

OVER TRAINING

bottom of page